Ingrediënten
- 185 gr boter op kamertemperatuur
- 125 gr witter basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 250 gr bloem
- ½ citroen en de rasp
- 1 tl vanille extract
- Bloem (voor het werkblad)
- 1 ei los geklopt.
Zandkoekjes: wie houdt er nu niet van!
Dit recept voor zandkoekjes is extra lekker door de citroenrasp en het vanille-extract dat wordt toegevoegd.
Natuurlijk is het net zoals alle andere zandkoekjes zeer gemakkelijk te bereiden.
Bereidingswijze
- Om te beginnen doe je de boter, basterdsuiker, zout, de citroenrasp en het vanille-extract in een kom bij elkaar om alles door elkaar te mengen.
- Voeg een half ei toe en voeg de bloem toe om alles tot een stevig deeg te kneden.
- Pak dit deeg in plasticfolie in en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Je kunt nu gaan beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 °C en met het bekleden van de bakplaat met bakpapier.
- Haal na het afkoelen het deeg uit de koelkast en kneed het kort door.
- Rol het vervolgens uit op een werkblad bedekt met bloem tot een dikte van 4-5 mm. Snijd nu de koekjesvormen naar wens uit en leg ze op de bakplaat. Blijft er deeg over? Dit kun je gerust gebruiken voor nog meer zandkoekjes.
- Bestrijk de koekjes vervolgens met het geklopte ei en bak ze in 15-20 mooi goudbruin en gaar in de oven. Laat ze vervolgens goed afkoelen op een rooster.
- Om de zandkoekjes nog zanderiger te maken, kun je eventueel ook poedersuiker in plaats van basterdsuiker gebruiken.
Het recept is voor 40-50 koekjes. Smullen maar!