Chocolade koekjes

Heerlijke zandkoekjes met chocolade.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 90 gram boter
  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels cocaopoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Klop het ei met de suiker met een klutser.
  2. Verdeel het mengsel over 2 schalen.
  3. Voeg vervolgens bij allebei 100 gram bloem toe.
  4. Bij één van de twee voeg je ook cacaopoeder.
  5. Roer het vervolgens goed door elkaar.
  6. Snij de boter in kleine stukjes en verdeel het over de twee schalen.
  7. kneed het vervolgens door beide beslagen heen.
  8. Nu kan het beslag 10 minuten de koelkast in.
  9. Pak een twee deegplanken en bestuif het met wat bloem.
  10. Rol beide apart uit met een deegroller.
  11. Leg ze nu op elkaar en rol ze vervolgens tot één dikke lap.
    (De dikte van de zandkoekjes is 1 cm.)
  12. Nu kan de lap nogmaals in de koelkast dit keer 1 uur lang.
  13. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  14. Haal de lap uit de koelkast en snij hem in koekjes vormpjes.
    (Koekjes vormpjes kun je maken met bijvoorbeeld een scherpmes, een glas om zijn kop.)
  15. Leg het bakpapier in de oven en verdeel hier de zandkoekjes op.
  16. Na 12 minuten bakken zijn ze krokant genoeg omeruit gehaald te kunnen worden.