Heerlijke zandkoekjes met chocolade.
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 90 gram boter
- 90 gram suiker
- 2 eetlepels cocaopoeder
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Klop het ei met de suiker met een klutser.
- Verdeel het mengsel over 2 schalen.
- Voeg vervolgens bij allebei 100 gram bloem toe.
- Bij één van de twee voeg je ook cacaopoeder.
- Roer het vervolgens goed door elkaar.
- Snij de boter in kleine stukjes en verdeel het over de twee schalen.
- kneed het vervolgens door beide beslagen heen.
- Nu kan het beslag 10 minuten de koelkast in.
- Pak een twee deegplanken en bestuif het met wat bloem.
- Rol beide apart uit met een deegroller.
- Leg ze nu op elkaar en rol ze vervolgens tot één dikke lap.
(De dikte van de zandkoekjes is 1 cm.) - Nu kan de lap nogmaals in de koelkast dit keer 1 uur lang.
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Haal de lap uit de koelkast en snij hem in koekjes vormpjes.
(Koekjes vormpjes kun je maken met bijvoorbeeld een scherpmes, een glas om zijn kop.) - Leg het bakpapier in de oven en verdeel hier de zandkoekjes op.
- Na 12 minuten bakken zijn ze krokant genoeg omeruit gehaald te kunnen worden.