Amandelkoekjes

Stel je voor: je hebt een waanzinnig grote keuken voor jezelf ter beschikking. Dan kun je
natuurlijk allemaal heerlijke dingen in deze keuken gaan bereiden en dat kunnen dan allemaal
dingen zijn die heel uitgebreid gemaakt dienen te worden. Maar je kunt er ook voor kiezen om
eens gewoon leuke dingen in de keuken te gaan doen, die ook nog eens niet te ingewikkeld
zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van zandkoekjes of ander soortige koekjes?
Grote kans dat je dit al van plan was, aangezien je op deze website terecht bent gekomen, en
specifiek zelfs bij dit recept, waar we je alles willen gaan vertellen over amandelkoekjes.

Maak vandaag nog heerlijk amandelkoekjes
Op deze website Zandkoekjes.nl vind je allerlei verschillende soorten recepten voor heerlijke
verschillende zandkoekjes en ander soortige koekjes. Met dit recept willen we je graag
vertellen hoe je heerlijke amandelkoekjes moet gaan maken. Als je voor de eerste keer
koekjes gaat maken, dan raden we je zeker aan om met dit recept van de amandelkoekjes te
beginnen. Het maken van amandelkoekjes is namelijk een erg overzichtelijk proces en
helemaal niet zo heel ingewikkeld. Of beter gezegd: er zijn andere recepten van koekjes, ook
op deze website te vinden, die veel moeilijker zijn om te volgen en uiteindelijk te maken.

Dus laten we je uitleggen hoe je amandelkoekjes kunt gaan maken. Dit kan snel en
gemakkelijk en voor je het weet kun je heerlijke amandelkoekjes op tafel zetten voor al jouw
aanwezige gasten. Je hebt ook niet zoveel nodig: je hebt 2 kopjes amandelpoeder nodig, 1
kopje fijn verpulverde beschuiten, 1 kopje suiker, 2 biologisch geteelde eieren en je hebt een
dooier nodig van 1 biologisch geteeld ei – het wit moet namelijk in het glazuur straks. Verder
hebben we onderaan dit recept ook de ingrediënten voor het citroenglazuur opgeschreven. Het
is ook belangrijk namelijk dat je al deze ingrediënten verzamelt voor het citroenglazuur.

Hoe bereid je verrukkelijke amandelkoekjes?
Allereerst is het belangrijk dat je een grote kom nodig hebt waar je amandelpoeder in moet
gaan doen. Doe hier ook het kristalsuiker en de beschuiten in. Alles moet dus in één grote
kom belanden en eigenlijk is dit heel eenvoudig en ook heel prettig, omdat je alles lekker
samen kunt gaan voegen. Het mengen in deze grote kom kun je met een spatel doen, maar
voor deze amandelkoekjes kun je deze ingrediënten ook gemakkelijk met de hand mengen.
Als dit mengen goed is gelukt, dan wordt het de hoogste tijd om 2 eieren en 1 eierdoor erbij te
doen. Nu is het wel handig om te gaan mengen met een spatel. Je bent nu echt al heel ver.

Deze eieren en de eierdooier mengen kun je ook met de handen doen trouwens. Net zolang
mengen tot het koekjesdeeg is geworden. Nu heb je een bakplaat nodig en bakpapier wat je op
de bakplaat moet gaan leggen. Vervolgens kun je van het koekjesdeeg heerlijke koekjes gaan
maken. Dit worden verrukkelijke amandelkoekjes en eigenlijk kun je de vorm helemaal zelf
gaan bepalen. Laat terwijl je dit doet de oven voorverwarmen op 160 graden en stop
vervolgens de bakplaat met jouw zelfgemaakte koekjes in de oven. Dit duurt ongeveer 20
minuten, maar het is raadzaam om na een minuut of 15 de koekjes goed te gaan bekijken.

Wat moet je nog meer weten over zandkoekjes?
Je kunt zelf ongeveer bepalen hoe doorgebakken de amandelkoekjes mogen zijn. Ze mogen
namelijk van binnen best wel een beetje zacht blijven. Als ze goed zijn, haal de
amandelkoekjes dan uit de oven. Het is nu belangrijk om de koekjes te laten afkoelen. Als je
ondertussen terwijl de koekjes in de oven lagen het citroenglazuur hebt gemaakt, kun je het
glazuur nu over de koekjes gieten. Hierna moet je de koekjes en het glazuur weer even laten
rusten, omdat het glazuur heerlijk krokant moet gaan worden. Zo. Nu kun je zelf heerlijke
amandelkoekjes maken. Bekijk hieronder nog alle precieze ingrediënten. Heel veel succes!

Ingrediënten voor de amandelkoekjes:

  • 2 kopjes amandelpoeder
  • 1 kopje fijn verpulverde beschuiten
  • 1 kopje suiker
  • 2 biologisch geteelde eieren
  • Dooier van 1 biologisch geteeld ei (het wit gaat in het glazuur)

Ingrediënten voor het citroenglazuur:

  • Poedersuiker
  • Wit van het ei van de hierboven vermelde dooier
  • Sap van 1 citroen
  • Geraspte schil van citroen